Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oud-klasgenoten zien Sarah en Abraham, tijd voor een reünie

Oud-klasgenoten zien Sarah en Abraham, tijd voor een reünie
Foto: Basisschool de Vijverberg

Vijf oud-klasgenoten van basisschool de Vijverberg bereiken een bijzondere mijlpaal, een mooi moment voor een reünie met hun andere oud-klasgenoten.

Het begon te kriebelen bij vijf voormalig leerlingen van basisschool de Vijverberg. Bea van der Pasch, Arrold van den Hurk, Carlo van Erp, Dorien Verhoeven-van den Hurk en John Verkuijlen zien dit jaar Sarah of Abraham en begonnen zich samen af te vragen hoe het met hun overige klasgenoten gaat die dit jaar hetzelfde zal overkomen.

Het idee ontstond om een reünie te organiseren voor hun klas. Komende zaterdag (16 september) staat hotel La Sonnerie in het teken van de zesde klassers van basisschool de Vijverberg van het jaar 1978 en 1979, waarvan de meeste dit jaar 50 jaar worden. Bea van der Pasch: “ook hebben we leerlingen uit de eerste klassen van De Springplank uit 1973-1974 uitgenodigd en uitnodigingen verstuurd aan (bij ons bekende) leerlingen uit tussenliggende klassen en aan de leerkrachten waarvan wij adresgegevens hebben kunnen achterhalen.”

“We hebben heel veel leerlingen uit die tijd kunnen traceren.” Via oude klassenfoto’s is geprobeerd te achterhalen wie iedereen is, om vervolgens een zoektocht te starten. “Zeker niet iedereen is rondom Son en Breugel of in Brabant blijven wonen. Want naast leerlingen die naar de Randstad zijn vertrokken, vonden we ook oud-leerlingen terug in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en hoorden van vertrek naar Amerika. Via Facebook, mail, persoonlijke gesprekken en via WhatsApp, hebben we zoveel enthousiaste reacties ontvangen -ook van een aantal leerkrachten-  dat wij als organisatie uitkijken naar de ontmoetingsavond.”

Behoor jij toe aan deze klassen? Dan staat de deur van hotel La Sonnerie komende zaterdag vanaf 20:00 uur open.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play