Oud-PSV speler Björn van der Doelen speelt op Lazy Sonnie Afternoon

Microfoon op het podium van Lazy Sonnie Afternoon
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Op zondag 2 juli tref je hem als muzikant (met 2 huursoldaten) aan op het podium van de kapelzaal. Voorafgegaan door de veelzijdige zanger Toon van der AA.

Björn van der Doelen trio

Al voor zijn dertigste was Björn met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld ‘De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer’. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Verhalen en songs over gemis en verlangen over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

Toon van der AA

Voor Toon staat muziek gelijk aan genieten van het leven! Zijn eerste bandje was Dirty 68, het jaartal zegt het al. Daarna speelde hij in diverse bands. Hij heeft ook nog een hele periode voor platenlabel MMP gewerkt. Opnames gemaakt in de meest variabele muzieksoorten en achtergrondkoorwerk gedaan. Voor studio Arti Sonic vaak reclame gezongen. Alweer even geleden besloot hij het anders aan te pakken. Geen gillende gitaren, bonkende drums maar gewoon simpel Toon. Als ‘Simpeltoon’ zet hij een goede,intieme sfeer neer met evergreens van de jaren vijftig tot nu toe. Kortom een veelzijdige zanger, die dankbaar is dat hij zich in al die varianten heerlijk thuis voelt.

Aanvang/toegang

  • Lazy Sonnie Afternoon begint om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur.
  • De zaal is vanaf 15:00 uur open.
  • De organisatie vraagt geen entree maar vragen tijdens het optreden om een vrijwillige bijdrage in de tip jar. Zij hopen uiteraard op een gulle gift om deze unieke middagen ook in de toekomst mogelijk te maken.
  • De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.

Lazy Sonnie Afternoon Festival op 3 september

Noteer zondag 3 september alvast. Dan start het nieuwe seizoen met het Lazy Sonnie Festival. Na het succes van vorig jaar mag dit festival niet ontbreken op onze en jullie agenda. Met een super line-up: Grand Union Hotel, Wanted Man, Sierra Noble (rasmuzikante uit Canada), Stardusters en New Gig in Town.

Kijk op de website www.lazysonnieafternoon.nl voor de agenda en/of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte. Ook sponsoren kunnen zich op de website aanmelden. De organisatie ziet je weer graag op zondagmiddag 2 juli in kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article