Ouderwets filerijden in Son bij doortocht Operation Market Garden 2019

Een militaire colonne aan voertuigen tijdens Operation Market Garden 2019
Foto: Ons Son en Breugel

Operation Market Garden 2019 trok door Son en Breugel en heel het dorp stond langs de route om naar de voertuigen te kijken.

Voertuigen, heel veel voertuigen stonden vanmiddag ouderwets in de file in Son. Niet omdat het spitsuur was, maar omdat oude legervoertuigen in colonne door het dorp reden. Tanks, motoren, vrachtwagens, jeeps en allerlei andere voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trokken van Leopoldsburg (Belgie) naar Eerde tijdens Operation Market Garden 2019.

Enkele personen lopen de weg op
Een stoet oude legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog

Voor de gelegenheid werd de route van de Kanaalstraat tot aan de Rooijseweg afgezet voor een veilige doortocht. Langs de route stonden duizenden dorpsgenoten en andere belangstellenden om de voertuigen en de geschiedenis te aanschouwen. De doortocht maakte onderdeel uit van de Remember September activiteiten in Son en Breugel (zoals het Remember September concert).

Een hond, een moeder en zoon in een oude Amerikaanse legerwagen
Een kind met vlag langs de route van Operation Market Garden 2019

Voor de gelegenheid was de doortocht live te zien, mogelijk gemaakt door Ons Son en n Breugel. De doortocht terugkijken of onze livestream gemist? Je kan de stream terugkijken op ons Youtubekanaal. Meer foto’s zijn te vinden op onze Instagrampagina, waar nog veel meer foto’s te vinden zijn van alle festiviteiten in Son en Breugel omtrent de bevrijding.

Post article

Post article