Search
Close this search box.

Ouderwets rocken in de Zwaan bij 3 Voor Een Tientje

Ouderwets rocken in de Zwaan bij 3 Voor Een Tientje
Foto: Ons Son en Breugel

Harvest Moon, Status Quo Forever en Mac Taple wisten de normaal zo stille zaal van café de Zwaan op de zaterdag van de kermis om te toveren in een rockwalhalla tijdens 3 Voor Een Tientje.

Het concept was heel simpel: je betaalt (in de voorverkoop) tien euro en je krijgt drie band voorgeschoteld. Universeel inzetbaar, maar door Toine Buijtels Events als eerste uitgerold in de zaal van café restaurant de Zwaan. Op het podium verschenen drie band met roots in de regio met uit Son en Breugel Harvest Moon, uit de regio Status Quo Forever en als afsluiter de (legendarische) band Mac Taple uit Eindhoven.

Harvest Moon trapte de avond af. De enige band met eigen materiaal, afkomstig van hun eigen LP Whiskers & The Brains, dat in 2017 uitkwam. Fans van de band waren natuurlijk aanwezig, maar ook de overige bezoekers genoten zichtbaar maar ingetogen van hun unieke sound. De dansmoves kwamen pas ten tonele toen de band de cover ‘Rockin’ In The Free World van Neil Young begon te spelen, met als verrassing Kevin Bachus op de gitaar.

Harvest Moon

 

Bekendere nummers werden gespeeld door de tributeband Status Quo Forever. De band heeft de lat hoog gelegd met de ambitie om de beste Status Quo coverband van Europa te worden. In het midden gelaten of dat ook daadwerkelijk is, rockte de band hard. Bekende nummers als (natuurlijk) Down Down, Again And Again en Paper Plane passeerden de revue, tot groot genoegen van het publiek. Voor de meeste muziekliefhebbers het hoogtepunt van de avond.

De avond werd afgesloten door de oude garde van Mac Taple. De legendarische band toerde met onder andere Fats Domino door heel Europa in de jaren 70, 80 en 90. Maar na 40 jaar is de band het nog niet verleerd en speelden oude rock & roll klassiekers zoals Johnny B. Goode van Chuck Berry en Rockabilly Rebel van Matchbox. Zanger Jan van Riet liet zien dat zelfs met de respectabele leeftijd van 71 jaar zijn heupen nog net zo konden bewegen als in de beginjaren van de band.

Mac Taple