Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overeenstemming over aankoop kerklocatie voor 1,1 miljoen euro

Overeenstemming over aankoop kerklocatie voor 1,1 miljoen euro
Foto: Ons Son en Breugel

Het college heeft gister overeenstemming bereikt over het aankopen van de kerklocatie en het ter beschikking stellen van grond voor een nieuw kerkgebouw.

Gister is tijdens het collegeoverleg overeenstemming bereikt over de aankoop van de kerklocatie voor 1.133.000 euro. De grond wordt voor 1 miljoen euro aangekocht en de parochie krijgt 133.000 euro voor de sloopkosten. Ook worden de notariskosten en kosten voor het kadaster vergoed en de kosten hiervoor worden geraamd op ongeveer 5.600 euro. De kosten worden uit eenmalige middelen bekostigd. “In het voorstel kun je ook terugzien dat dat leidt tot een redelijke grondprijs van ergens rond de 350 euro per vierkante meter”, zegt burgemeester Hans Gaillard als toelichting op de aankoop.

Door het tekenen van de overeenkomst krijgt de parochie ook de ruimte voor het bouwen van een nieuwe kerk achter de kerktoren. De gemeente denkt hiervoor 198.770 euro op te kunnen halen voor grondverkoop. Eventuele aanvullende kosten, zoals bijvoorbeeld archeologisch onderzoek, zijn in dit bedrag nog niet meegenomen. Hier worden echter geen hoge kosten in verwacht.

De aankoop van de kerklocatie geeft ook ruimte voor het nieuwe MFA, het ‘doortrekken van de Kerkstraat’, de transformatie van het Vestzaktheater en woningbouw. Over het MFA zal een consultatieronde gehouden worden onder de bevolking. Om maximale vrijheid voor de ontwikkelingen en het huidige of aangepaste ontwerp van het MFA te houden is het gewenst voortgang te maken met het verwerven van de kerklocatie. Voor het einde van de consultatieperiode, die eind oktober/begin november afgerond zal worden, zal de Sint-Petrus’ Bandenkerk tegen de vlakte gaan. Dit zal in oktober gebeuren, gezien de vleermuizen tegen die tijd een vervangende locatie moeten hebben gevonden.

De overeenkomst zal voorgelegd worden aan de gemeenteraad, waarin weinig problemen in voorzien worden. Een meerderheid in de raad is voorstander van aankopen van de kerklocatie.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play