Search
Close this search box.

Oversteken in het donker op “glow in the dark”- zebrapad

"Glow in the dark"-zebrapad ter hoogte van basisschool de Bloktempel
Foto: Ons Son en Breugel

Op vrijdagochtend 5 juli, de laatste schooldag van het jaar, geeft de gemeente Son en Breugel een cadeautje aan basisschool de Bloktempel: het eerste “glow in the dark”-zebrapad. Deze bijzondere gebeurtenis markeert een stap in het vergroten van de verkeersveiligheid rondom speelplekken en scholen in Son en Breugel.

Het idee voor dit oplichtende zebrapad komt van drie kinderen uit groep 8 van basisschool De Sonnewijzer. Vorig jaar schreven zij een brief aan het college van burgemeester en wethouders met het voorstel om een “glow in the dark”-zebrapad te realiseren. Hun doel was om de veiligheid van kinderen in het verkeer te verbeteren, vooral in de omgeving van scholen en speelplaatsen. Het college legde dit idee voor aan de jeugdgemeenteraad, die enthousiast aan de slag ging met de uitwerking van het plan.

Op 4 juli werd het reeds verweerde zebrapad ter hoogte van basisschool de Bloktempel opnieuw aangelegd, dit keer met speciale verf die oplicht in het donker. De volgende dag is het tijd voor de feestelijke opening. Bij deze ceremonie zijn enkele leden van de jeugdgemeenteraad aanwezig, samen met twee van de drie jonge briefschrijvers en een vertegenwoordiger van het college. De opening wordt opgeluisterd door een korte toespraak, waarna het officiële moment volgt: het doorknippen van een lint om het zebrapad officieel in gebruik te nemen.