Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parachutisten stellen geduld van publiek op de proef

Parachutisten stellen geduld van publiek op de proef
Foto: Ons Son en Breugel

We moesten even wachten, maar uiteindelijk werden de doorzetters beloond met een klein spektakel.

Het toegestroomde publiek, jong en oud, verzamelde zich rondom de Brouwerskampweg in Son. Ter ere van de bevrijding van Son en Breugel ging de Round Canopy Parachuting Team een herdenkingssprong doen met de ronde parachutes, iconisch gemaakt tijdens de bevrijding in 1944.

Het geduld van het publiek werd stevig op de proef gesteld. Door logistieke problemen landde het vliegtuig pas rond 18:30 uur op Eindhoven Airport, terwijl het publiek werd verteld dat de sprong rond 18:00 uur plaats zou vinden. Vanaf 18:00 uur was ieder stipje aan de horizon verdacht, maar bleek vaak ‘gewoon’ een Ryanair vliegtuig te zijn. Bij de Ockhuizenweg druppelden de eerste mensen al rond 18:45 uur af en hoe dichter de grote wijzer richting de twaalf ging, hoe meer mensen er vertrokken. Honger, vermoeidheid en het uitblijven van communicatie speelden hen parten.

Degene die wel door hadden gezet werden rond 19:10 uur getrakteerd op een klein spektakel. Een historisch militair vliegtuig vloog op enkele honderden meters boven Sonniuspark om een grote bocht te maken richting de landingsplek voor de parachutisten. De eerste ronde was verkennend, maar bij de tweede ronden sprongen negen waaghalzen uit het vliegtuig. De derde ronde verschenen nog negen ronde parachutes in de lucht, waarna het vliegtuig aan de horizon verdween.

https://twitter.com/aandesloot/status/908749183921872897

Er volgen nog twee herdenkingssprongen, op 16 september om circa 18:00 uur aan de Kruigenstraat in Veghel en op 17 september om circa 15:30 uur aan De Horstjens in Eerde.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play