Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parkeerterrein OVI Service weer vol, bezwaar gegrond verklaard

Parkeerterrein OVI Service weer vol, bezwaar gegrond verklaard
Foto: Ons Son en Breugel

Parkeerdienst OVI Service heeft het druk. Het huidige parkeerterrein Ekkersrijt 3102 staat bomvol met auto’s van vakantiegangers die vertrekken vanaf Eindhoven Airport.

Enkele weken geleden stond het gehele terrein nog leeg en leek het bedrijf op te geven na een dwangsom van de gemeente. Een dwangsom van 15.000 euro werd opgelegd door de gemeente en maande de dienst om te stoppen, omdat de dienst in strijd is met het bestemmingsplan.

Beroep door het servicebedrijf bij een rechter bleek niet gunstig voor het bedrijf, die de gemeente in het gelijk stelde. Maar het bedrijf mocht blijven parkeren zolang het bezwaartraject bij de gemeente nog liep. De commissie voor bezwaar- en beroepschriften heeft nu OVI Service in het gelijk gesteld en de gemeente gevraagd het bezwaarschrift beter te onderbouwen en een proceskostenvergoeding te geven van 992 euro.

De serviceverlener, die vroeger een soortgelijke dienst aanbood on de naam Eazzypark, biedt naar eigen zeggen parkeerdiensten, poolbeheer en autoservice aan, maar is in de ogen van de gemeente een normale parkeerdienst. Eazzypark is inmiddels vertrokken van Ekkersrijt, maar heeft dezelfde eigenaar als OVI Service moederbedrijf Fleetport Eindhoven.


Lees meer over OVI Service