Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parochie heeft sloopmelding gedaan voor Sint-Petrus’ Bandenkerk

Parochie heeft sloopmelding gedaan voor Sint Petrus' Bandenkerk
Foto: Wikipedia CC0

De sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk komt steeds dichterbij, nu de parochie officieel een sloopmelding heeft gedaan bij de gemeente.

Wethouders Visser wist gister wist tijdens de commissievergadering grondgebiedzaken op de valreep nog te melden dat de sloopmelding is ontvangen vanuit de Heilige Oda parochie. Dit houdt in dat de sloop van de kerk aan de kant van de parochie weer een stapje dichterbij is. Volgens de wethouder is een sloopvergunning niet nodig.

“De kerk heeft gemeld dat zij voornemens zijn te gaan slopen tot op maaiveld, tot de vloer zullen we maar zetten” antwoordde wethouder Robert Visser op vragen van Remco Heeren van Dorpsvisie. “Dit is een belangrijk punt voor ons omdat we hierdoor de archeologische laag afgedekt houden, dan kunnen we daar onze keten op zetten, daar kunnen we op parkeren.” In de overeenkomst met de gemeente over aankoop van de kerk is beschreven dat het perceel zonder gebouw opgeleverd dient te worden.

Maar voordat het zover is zullen er nog stappen genomen moeten worden. “Voordat de kerk over kan gaan tot sloop van het kerkgebouw hebben ze een aantal interne procedures te doorlopen. Het moet van de eredienst onttrokken worden. Er moet een ontheffing komen van het bevoegd gezag, van de provincie, om de kerk te mogen slopen. Daar moet voldaan worden aan een aantal procedures en voorwaarden die te maken hebben met de vleermuizen.”

Want de huidige kerk heeft nu nog onwenselijke bewoners in de vorm van vleermuizen. Vleermuizen die een andere onderkomen dienen te vinden voordat het gebouw aan het Kerkplein tegen de vlakte gaat. Vanuit de gemeente is er volop beweging om de vleermuizen ook in beweging te krijgen en de vaart in het MFA project te houden.


Lees meer over de sloop van de kerk


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.