Paspoort of rijbewijs nodig? Dat kan wel even duren…

Paspoort of rijbewijs nodig? Dat kan wel even duren...
Foto: Pixabay CC0

Even snel paspoort of rijbewijs aanvragen bij de gemeente? Helaas lopen de wachttijden op het gemeentehuis momenteel aardig op.

Gemeenteraadslid van Dorpsvisie Frans Meulenbroeks maakte gebruik van zijn spreekmogelijkheid tijdens de rondvraag van de gemeenteraadsvergadering. Frans probeerde een afspraak te maken bij de gemeente, maar tot zijn schrik kon hij op z’n vroegst pas over twee weken terecht om een paspoort aan te vragen. Gemeenteraadslid van Dorpsbelang José Goossens benadrukte het probleem door te zeggen dat zij hetzelfde probleem had.

Een kijkje in het afsprakensysteem van de gemeente toont dat, op het moment van schrijven, de eerst volgende mogelijkheid op 10 april is. Twee weken dus. Tel daarbij op dat het vijf werkdagen duurt voordat je paspoort klaar is en voor het ophalen ook een afspraak moet maken, dan ben je al gauw in totaal een maand verder.

Burgemeester Hans Gaillard antwoordde op het pleidooi van Frans Meulenbroeks dat de gemeente er mee bezig is om dit probleem op te lossen.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.

Post article

Post article