Per 1 augustus vervoert Juijn leerlingen voor periode van vijf jaar

Bestuurder achter het stuur van zijn auto
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

Leerlingen die van en naar school of stage moeten worden vervoerd krijgen per 1 augustus de busjes van Juin Mobility Group uit Rossum voor de deur.

Voor een periode van minimaal vijf jaar zal vervoersbedrijf Juijn Mobility Group uit Rossum het leerlingenvervoer doen in de gemeente Son en Breugel. Per 1 augustus zullen het bedrijf de 66 leerlingen die binnen de gemeente wonen vervoeren. Het gaat hierbij om leerlingen die vervoerd moeten worden naar scholen voor (speciaal) basis of voortgezet onderwijs en stageadressen. Er is een optie voor de gemeente om eenzijdig te verlengen voor nog eens twee jaar.

Er waren volgens Taxipro acht gegadigden voor de opdracht. De gemeente beoordeelde op prijs/kwaliteit, waarbij prijs voor 60% meewoog in de beslissing. Kwaliteit, dat voor 40% meewoog, werd uitgesplitst in duurzaamheid en de aandacht voor tijdige en toegankelijke communicatie met ouders, leerlingen en de gemeente. Juijn bleek in de aanbesteding de beste papieren in handen te hebben. Als reservevervoerder is gekozen voor De Vier Gewesten B.V. uit Rijen.

Als Juijn op 1 augustus start, zal 50% van de ritten elektrisch plaatsvinden. Het college heeft 20 juli ook een nieuwe klachtenregeling en sancties opgesteld omtrent het leerlingenvervoer.

Post article

Post article