Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pim eerste baby die digitaal aan is gegeven bij gemeente Son en Breugel

Pim eerste baby die digitaal aan is gegeven bij gemeente Son en Breugel
Foto: Gemeente Son en Breugel

Roos Koeter en Bram Thomas werden kregen een bezoekje van de burgemeester nadat hun zoon Pim als eerste baby digitaal aangegeven was in Son en Breugel.

Sinds maart 2018 is het is nu als ouders mogelijk om digitaal aangifte te doen van de thuisgeboorte van je kind. Op 27 maart werd de baby van Roos Koeter en Bram Thomas in Breugel geboren. Pim Thomas is het eerste kindje dat op deze wijze via online burgerzaken is aangemeld. Voor burgemeester Hans Gaillard een mooi moment om even bij stil te staan aan het begin van een nieuw leven en de start van de service.

Burgerlijke stand

Als ouders heb je nu de gelegenheid om samen de aangifte te doen en de naam van jullie kind in te vullen. Je kind geef je aan bij de burgerlijke stand. Dit moet binnen drie dagen na de geboorte in de gemeente waar het kind is geboren. De dag van de bevalling telt daarbij niet mee. Dit kan voortaan 24/7 op een moment dat het jullie het beste uitkomt via www.sonenbreugel.nl.

Bij een thuisbevalling zal de partner voor de ondertekening van de geboorteakte nog wel het gemeentehuis moeten bezoeken. Op afspraak komen kan natuurlijk ook nog steeds. De baliemedewerkers staan voor je klaar.

Neem dan contact met ons.