Search
Close this search box.

PlatOO legt mogelijk bom onder Breugel Bruist met eigen plannen

Breugel Bruist moet plan B onderzoeken zonder Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel

Met de mededeling dat PlatOO, het schoolbestuur van basisschool de Regenboog en basisschool de Krommen Hoek, een eigen plan gaat trekken vertrekt een belangrijke partner uit Breugel Bruist.

De gecombineerde commissie burgerzaken/grondgebiedzaken werd overvallen met de uitspraken van PlatOO-bestuurder Annemie Martens. Het schoolbestuur van basisschool de Regenboog en basisschool de Krommen Hoek ziet het niet zitten om opnieuw rond de tafel te gaan omtrent de plannen voor Breugel Bruist, een weg die de huidige coalitie in is geslagen. PlatOO gaat zelf, onafhankelijk van Breugel Bruist, plannen gaan maken voor de scholen aldus het Eindhovens Dagblad. De eerste insteek is om beide scholen onder te brengen in één gebouw.

De plannen overvielen de coalitiepartijen Dorpsvisie, PvdA/GroenLinks en CDA. De commissies moeten nu aan de slag met Breugel Bruist, waarbij basisschool de Regenboog nog buiten beschouwing wordt gelaten. De school had eigenlijk al een plekje in de plannen voor het centrum van Breugel. Partijgenoot Helga Helders sprak van een mogelijke bom onder het project. Oppositiepartijen D66, VVD en Dorpsbelang respecteren de keuze van PlatOO, tot op zekere hoogte.