Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politie ontdekt onveilige situaties bij actie

Foto: Pixabay

Bij acties in Budel, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel zijn in totaal 350 woningen preventief gecontroleerd en ontdekte 100 onveilige situaties.

De actie werd op donderdag 18 juni uitgevoerd door de politie.

https://twitter.com/politieson/status/611510801770409984

In Budel werden 150 woningen geïnspecteerd, waarvan 20 woningen verbeterpunten hadden zoals niet afgesloten deuren en poorten. In Mierlo hadden 35 van de 127 woningen poorten en deuren niet op slot te hebben. In Geldrop vertoonden 7 aantrekkelijke situaties voor inbrekers van de in totaal 54 bezochte woningen, zoals openstaande deuren/poorten en ramen en een steiger waar gemakkelijk op geklommen kon worden. In Nuenen bleken eveneens 17 van de 50 gecontroleerde woningen inbraakgevoelig vanwege niet op slot zittende deuren en poorten.

De politie bezocht in Son en Breugel 75 woningen in ’t Harde Ven, waarvan 9 woningen met een niet afgesloten garage met daarin vaak ook nog niet afgesloten fietsen.

Opmerkelijk

De meest opmerkelijke en onveilige situatie kwam de politie tegen in Son en Breugel: één huiseigenaar had de sleutels van het huis nog op de voordeur zitten.

https://twitter.com/politieson/status/611515669683806208

Alle huizen met onveilige situaties kregen van de politie een ‘voetje’ in de brievenbus, een kartonnen voetjes in de vorm van een schoenafdruk met daarop de tekst: “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn…”.

Preventie

De politie merkt op dat in de bezochte gemeentes de laatste tijd veel inbraken zijn, waarbij vooral de achterdeur prooi is van de inbrekers. Ook huizen waarbij het van de buitenkant goed zichtbaar dat de eigenaren op vakantie zijn doen het goed.

De politie geeft enkele tips om dit soort situaties te voorkomen. Zorg ervoor dat je je woning goed afsluit als je de deur uit gaat. Geopende en niet afgesloten ramen, deuren en poorten of kliko’s, containers en ladders dienen te worden vermeden. Ook stapels post die in het zicht liggen en de indruk kunnen wekken dat mensen op vakantie zijn zorgen er voor dat je huis een gemakkelijk doelwit is.