Politie op zoek naar schennispleger op een racefiets

Het stuur van een racefiets
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

De politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel vraagt de omgeving om hun ogen open te houden voor een schennispleger op een racefiets.

De afgelopen twee maanden heeft de politie meerdere meldingen en aangiftes binnengekregen van een man die schennis pleegt op een racefiets. Er zijn uit diverse gemeentes meldingen gemaakt van de man. Hij is gesignaleerd in het gebied Son en Breugel, Best, Oirschot, Duizel, Netersel en Eindhoven.

De man van naar schatting 50 tot 55 jaar oud wordt vaak gezien op een racefiets met wielrenoutfit.

De politie wil de man graag op heterdaad betrappen. Mocht je de man (vermoedelijk) gezien hebben, dan kan je contact opnemen met de politie via 112. De politie heeft veel aan foto’s. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan vraagt de politie de man op veilige afstand te volgen en de komst van de politie af te wachten.

Schennispleger

Een schennispleger is iemand die een handeling verricht die in strijd is met de zogenaamde openbare zeden of waarbij de openbare zedelijkheid wordt geschonden, zoals bijvoorbeeld het tonen van een geslachtsdeel in het openbaar of het masturberen in het openbaar. Schennispleging is een (zeden)misdrijf en is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht.

Tips en meldingen doorgeven? Dat kan via het niet-spoedeisende telefoonnummer van de politie: 0900-8844.

Post article

Post article