Politie schreef 118 coronaboetes uit in Son en Breugel

Een politie motor bij een laagstaande zon
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De politie heeft in Son en Breugel in één jaar tijd 118 coronaboetes uitgedeeld. Het overtreden van de avondklok is de grootste boetepost.

In de periode maart 2020 tot en met maart 2021 schreef de politie in totaal 118 boetes uit die te maken hebben met de coronamaatregelen. Dat meldt de politie bij het publiceren van de coronaboetes jaarcijfers. Ook werden er 18 waarschuwingen gedocumenteerd.

In totaal schreef de politie 49 boetes uit voor het overtreden van de avondklok, 20 boetes voor het overtreden van een noodverordening, 15 boetes voor het niet houden van voldoende afstand, 3 voor alcoholgebruik na de aangegeven tijden en 31 voor verboden groepsvorming. Opvallend genoeg schreef de politie geen boetes uit voor het niet dragen van een mondkapje bij personenvervoer of publieke ruimtes.

In één jaar schreef de politie in heel Nederland 112.975 coronabekeuringen uit en werden 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. De meeste boetes (64%) werden uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Son en Breugel zit daar onder met 41%.

Naast de politie heeft ook een extern bedrijf toezicht gehouden in Son en Breugel om de coronamaatregelen in goede banen te leiden.

Post article

Post article