Search
Close this search box.

Politie valt huis in Son binnen tijdens grote drugsactie

Politie valt huis in Son binnen tijdens grote drugsactie
Foto: Debora Cartagena

Zeven aanhoudingen, diverse invallen in de zuidelijke provincies en inbeslaggenomene vuurwapens: de buit in kader van een onderzoek naar de handel in drugs.

De politie heeft vandaag diverse invallen gedaan in een onderzoek naar de productie van synthetische drugs. Hierbij zijn invallen gedaan in woningen in Son, Uden, Odiliapeel, ’s Hertogenbosch, Best, Oss en Schijndel. Bij de huiszoekingen zijn diverse vuurwapens in beslag genomen, waaronder een riotgun. In Eindhoven, Weert, Zaltbommel en Venlo zijn zeven verdachten opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. Ook zijn in Waalre diverse aanhangwagens aangetroffen met materiaal om drugslabs op te bouwen.

Drugscriminaliteit komt steeds vaker voor in woonwijken, daar waar industrieterreinen vroeger de belangrijkste vindplaats was van drugslaboratoria. Ook is het buitengebied in de zuidelijke provincies steeds vaker doelwit voor het dumpen van drugsafval, waarbij de kans aanwezig is dat het chemische afval in het grondwater komt. Grondwater is een belangrijke bron voor drinkwater.

In het onderzoek is nauw samengewerkt door OM, politie, openbaar bestuur, Belastingdienst, FIOD, LFO, NFI, Douane, Koninklijke Marechaussee, de Regionale Informatie en Expertisecentra en de Taskforce Brabant-Zeeland.