Pop-up kaaswinkel in de bieb en kookworkshop voor kinderen in HOiHuis

Pop-up kaaswinkel en kookworkshop voor kinderen in de bieb
Foto: Derk van Veenendaal

Sinds 2017 is op basisschool De Ruimte en basisschool De Regenboog een biologische kaasmakerij met kaaswinkel te vinden. Van 12 tot en met 16 november is deze kaaswinkel tijdelijk geopend in de bibliotheek in ’t Vestzak. Daarnaast is er op maandagavond 12 november een workshop ‘koken met kids’ in het HOiHuis.

Kaasplatootje

In 2017 startten basisschool De Ruimte en basisschool De Regenboog kaasmakerij ‘Het Kaasplatootje’. Bij deze kaasmakerij op school komen alle facetten van bedrijfsvoering aan bod: van inkoop van ingrediënten tot verkoop van de kazen en het verzorgen van publiciteit. Zo halen leerlingen iedere week biologische melk bij boerderij De Hofstad in Breugel om de kaas mee te maken en ontwierpen ze een eigen logo. Ze vertellen je er alles over in hun tijdelijke winkel in de bibliotheek. De winkel is in de week van 12 tot en met 16 november dagelijks tussen 12:30 uur en 14:30 uur geopend. Op donderdag is de winkel geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur. Die middag geven leerkrachten van de twee scholen en melkboer Paul Schots van boerderij De Hofstad een presentatie over hun bijzondere samenwerking in het kader van onderwijsinnovatie.

Workshop koken met kids, met ingrediënten uit de moestuin

Op 12 november kun je samen met je kinderen meedoen aan een kookworkshop. Deze workshop organiseert Bibliotheek Dommeldal samen met voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. Op het menu staan een zelfgemaakt voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje met verse ingrediënten. De ingrediënten kun je zo uit de moestuin halen. Bij de Sonse buurttuin ’t Zand bijvoorbeeld. Vrijwilligers vertellen je er deze middag alles over. De workshop vindt plaats bij het HOiHuis, van 16:15 uur tot 18:15 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website www.bibliotheekdommeldal.nl.

De pop-up kaaswinkel en de workshop ‘koken met kids’ zijn onderdeel van het programma dat Bibliotheek Dommeldal organiseert in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest. Dit jaar is ‘voeding’ het thema van deze campagne.

Post article

Post article