Zoek
Sluit dit zoekvak.

PostNL volop in de weer met zonnepanelen op distributiecentrum

PostNL volop in de weer met zonnepanelen op distributiecentrum
Foto: PostNL

Ruim 1000 zonnepanelen bedekken binnenkort het dak van het distributiecentrum van PostNL op Ekkersrijt, waarmee het postbedrijf flink verduurzaamt.

Momenteel wordt er op het dak van het PostNL distributiecentrum op Ekkersrijt hard gewerkt aan het aanleggen van zonnepanelen. Vorig jaar is PostNL begonnen met het voorzien van zonnepanelen op al hun distributiecentra in Nederland in samenwerking met Eneco. In totaal plaatst PostNL 22.000 zonnepanelen in heel Nederland, goed voor zo’n 4,8 miljoen kilowattuur per jaar.

“Wij plaatsen in Son en Breugel 1.070 zonnepanelen,” zegt woordvoerder Tahira Limon namens PostNL. “Deze zonnepanelen wekken ruim 40% van de energie die nodig is voor het sorteren van alle pakketten daar.” Een klein rekensommetje leert dat de zonnepanelen goed zijn voor ruim 230.000 kilowattuur per jaar. Dit staat gelijk aan het gemiddelde stroomverbruik van meer dan 125 huishoudens.

Als alle zonnepanelen zijn geplaatst op de 19 distributiecentra, is PostNL één van de grootste opwekkers van zonne-energie van Nederland. Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: “Als alle panelen geplaatst zijn, is PostNL één van de grootste opwekkers van zonnestroom in Nederland. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.” Bram Poeth, directeur Eneco Zakelijk, ziet de belangstelling voor zonnestroom vanuit het bedrijfsleven toenemen: ‘We helpen steeds meer grote organisaties om de impact van hun energieverbruik op het klimaat terug te dringen. Voor bedrijven met een groot dakoppervlakte ligt de keuze voor zonnepanelen, die steeds beter én goedkoper worden, voor de hand. Dat een duurzame koploper als PostNL nu voor deze grote schaal kiest zal deze ontwikkeling naar onze verwachting een grote duw geven.’


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play