Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prins Pieter: één vur allen, allen vur één

Foto: Rutger van der Heijden

Krutjesgat heeft een nieuwe prins voor 2016: prins Pieter.

De avond bij hotel restaurant la Sonnerie begon traditioneel met de verplichtingen: het welkom heetten en afscheid nemen van nieuwe raad van 11 leden. Ook werd Carel Sarton, prins van afgelopen jaar, nog eventjes in het zonnetje gezet. Maikel van Hak stopt als zanger van het prinsenlied.

Ook was er voor Ad Meegens een woord van dank, die ‘met pijn in zijn hart’ afscheid moet nemen van zijn adjudantschap na slechts twee jaar.

Pieter Egmond werd op traditioneel spectaculaire wijze gepresenteerd aan zijn ‘onderdanen’, die hij meteen op zijn hand had. Samen met zijn nieuwe adjudant Arjen Brand zullen zijn voorop lopen in de polonaise tijdens carnaval 2016.

Voorzitter Jasper van Zuuren lichtte de aanwijzingen toe: hij is organisator van Beach Event Son (hij komt uit ’t zand), hij is aanvoerder van SBC 6 (hij brengt de bal aan ’t rollen), lid van de Zwoele Ridders (hij zal al wel een lintje hebben) en hij heeft een design studio (1000 jaar geleden had hij het nog niet druk).

De 27-jarige Pieter Egmond is geboren en getogen in Breugel en lid van een echte ondernemersfamilie. Zijn creativiteit gebruikt hij in zijn design studio Egmond Design. Hij woont samen met zijn vriendin Kim.

Klik op ‘fotoserie’ om alle foto’s te bekijken.