Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pro Honore et Virtute verder met nieuwe dirigent Johan Smeulders

Pro Honore et Virtute verder met nieuwe dirigent Johan Smeulders
Foto: Ons Son en Breugel

Met het naderend afscheid van dirigent Martien Maas in zicht, bereikte Pro Honore et Virtute in 2016 overeenstemming met Johan Smeulders als nieuwe dirigent van het harmonieorkest.

Deze week, 9 maart, leidt Johan zijn eerste repetitie. De muzikanten zien er naar uit om met Johan samen te werken en hebben er zin in. Tijd voor een eerste kennismaking met de nieuwe muzikaal leider van Pro Honore et Virtute.

Johan Smeulders (1988) komt uit Nuenen en heeft in 2011 zijn bacheloropleiding Klassiek Euphonium behaald aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Johan bespeelt naast euphonium meerdere instrumenten. Zo speelt hij sinds zijn 6e jaar piano en vanaf zijn 7e jaar is hij actief als slagwerker. Deze instrumenten heeft hij bij verschillende orkesten bespeeld.

In 2015 studeerde Johan cum laude af voor de bachelorstudie harmonie, fanfare en brassband directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Binnenkort rondt Johan zijn masterstudie directie af, ook aan het Koninklijk Conservatorium. Het praktisch gedeelte hiervan sloot Johan onlangs op 19 januari af, waar hij de Marinierskapel der Koninklijke Marine mocht dirigeren bij zijn eindexamen. Onder grote belangstelling van velen, inclusief enkele muzikanten uit Son, slaagde hij glansrijk.

Naast Pro Honore dirigeert Johan momenteel ook verschillende andere orkesten. Zo is hij als dirigent verbonden aan fanfare Ons Genoegen uit Oirlo en is hij sinds 2013 dirigent van harmonieorkest St. Cecilia Oerle. In februari sloot Johan zijn dirigentschap bij Musis Sacrum uit Bakel af met een prachtig concert en masterclasses tesamen met het orkest en het koor van Nanjing Forest Police College uit China.

Naast zijn huidige studies neemt Johan ook regelmatig deel aan masterclasses. Zo heeft hij als actieve deelnemer mogen werken met onder andere het Metropole Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Johan is euphoniumspeler bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie.

Verder verzorgt Johan gastrepetities bij verschillende orkesten en voert hij als zelfstandig muziekondernemer werkzaamheden uit als arrangeur waarbij hij muziekarrangementen ‘op maat’ van orkesten en ensembles schrijft.

Samen met de muziekcommissie heeft Johan de afgelopen weken al zijn eerste lijnen uitgezet. Zo kan hij vanaf donderdag met veel nieuw repertoir aan de slag voor zijn eerste optredens. Op naar de paasmis op 16 april en het maestro concert op zaterdag 10 juni.


Lees meer over Pro Honore Et Virtute


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.


 Neem dan contact met ons op.