Search
Close this search box.

Programma Nationale Herdenking 4 mei

Foto: Rutger van der Heijden

Gemeente Son en Breugel staat dit jaar weer stil tijdens de Nationale Herdenking.

Tijdens de Nationale Herdenking staat Son en Breugel stil bij alle burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog waar ook ter wereld in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen of door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Traditiegetrouw wordt eerst een Oecumenische dienst gehouden in de Protestantse kerk aan de Zandstraat. Daarna vertrekt een “stille tocht” naar het bevrijdingsmonument bij de vijver aan de Europalaan waar een korte plechtigheid plaatsvindt. De Harmonie, het St. Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek en De Regenboog, de scoutinggroepen, de kerken in Son en Breugel en de Sinti’s helpen mee tijdens de plechtigheid. Er is een mogelijkheid om zelf bloemen te leggen bij het monument.

De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan en dan via de Europalaan naar het monument bij de vijver. Iedereen kan de plechtigheid bijwonen.

Het programma

  • 19.30 uur – Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat.
  • 19.50 uur – Vertrek stille tocht. De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver.
  • 19.58 uur – Signaal Taptoe.
  • 20.00 uur – 2 minuten stilte.
  • 20.02 uur tot 20.30 uur – Burgemeester Hans Gaillard legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en De Regenboog en een vertegenwoordiger namens de Sinti’s in Son en Breugel kransen bij het monument. Veteranen Son en Breugel zullen een bloemstuk leggen.

Lees meer