Zoek
Sluit dit zoekvak.

Provincie eist vóór 1 juli besluit van Nuenen over bestuurlijke toekomst

Foto: Ons Son en Breugel

Hoewel de gemeentes Nuenen en Son en Breugel besloten hadden om meer tijd te nemen om een besluit te nemen over de bestuurlijke toekomst, eist de provincie volgende week antwoord.

Volgens het Eindhovens Dagblad eist de provincie Noord-Brabant dat Nuenen vóór 1 juli een besluit neemt over de bestuurlijke toekomst van het dorp. Dit is in reactie op de beslissing van de stuurgroep om meer tijd te nemen om een beslissing te nemen wie de fusiepartner zal worden. Nuenen wou vóór november een beslissing nemen, een besluit waar de gemeente Son en Breugel in mee gaat.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings heeft in een schriftelijke verklaring laten weten dat 1 juli een harde datum is. “Het provinciebestuur is klip en klaar geweest over de datum van het besluit en richting van de fusie. Dit is het moment voor de gemeenteraad om te laten zien dat zij iets geleerd heeft van het bestuurskrachtonderzoek uit 2015. Alleen zo blijft de gemeenteraad zelf aan het roer staan in dit proces en dat heeft onze sterke voorkeur.”

Indien Nuenen voor deze datum geen beslissing neemt lijkt het alsof de provincie in zal grijpen. De provincie wekt in ieder geval de schijn dat zij een fusie tussen Nuenen en Eindhoven de beste keuze achten voor Nuenen. Of de provincie deze macht heeft wordt door diverse politieke partijen weersproken, gezien de Tweede Kamer in moet stemmen met een bestuurlijke fusie.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play