Zoek
Sluit dit zoekvak.

Provincie grijpt in bij Nuenen en gaat zelf in gesprek met fusiepartners

nuenen dommelvallei
Foto: Wikipedia

Na het missen van hun deadline is de maat vol voor de provincie. Zij nemen de regie over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Nuenen over.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Recentelijk koos de gemeenteraad van Nuenen om meer tijd te nemen om een fusiepartner te kiezen. Omdat de opgelegde datum van 1 juli niet werd gehaald door Nuenen, grijpt de provincie Noord-Brabant nu in. De provincie gaat vanaf 15 augustus aan de slag en zal daarna in de zes maanden durende periode in gesprek gaan met Son en Breugel, Nuenen en Eindhoven.

“Van alle gemeenten in onze provincie verwachten wij dat zij aan kunnen tonen dat hun keuzes met betrekking tot hun bestuurlijke toekomst robuuste, bestuurskrachtige gemeenten in regionaal perspectief opleveren. Wij hebben als provinciaal bestuur echter ook een verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het lokaal en regionaal bestuur in onze provincie. In het licht van het aanhoudende gebrek aan bestuurskracht van Nuenen zal de provincie actief de gesprekken op gang brengen tussen de gemeenten Nuenen en Son en Breugel en Eindhoven” zegt de provincie in een verklaring.

Als de provincie een verzoek tot herindeling in heeft geleverd, zal de minister van Binnenlandse Zaken zich over de beslissing buigen. Uiteindelijk zal de Tweede Kamer goedkeuring moeten geven.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play