Provincie zegt een veilige oversteek op Bestseweg toe

Provincie zegt een veilige oversteek voor fietsers bij Dutmellapad toe
Foto: Google Maps

Maandenlang over en weer communiceren tussen de gemeente en de provincie over de oversteek bij de Bestseweg werpt zijn vruchten af.

Op 3 oktober heeft de provincie Noord-Brabant de gemeente laten weten aan de slag te gaan met een veilige oversteek op de Bestseweg bij het Dutmellapad. “De Provincie Noord-Brabant voert een herinrichting uit ter hoogte van de fietsoversteek van het Dutmellapad over de N620 (Bestseweg) in gemeente Son en Breugel.”

Op de Bestseweg wordt minimaal 80 kilometer per uur gereden, ook door vele vrachtwagens. Dit terwijl het aangrenzende fiets- en rolstoelpad veel gebruikt wordt door recreanten en scouting Dutmella, waardoor veel kwetsbare doelgroepen gevaar lopen bij het oversteken van de weg. Volgens de gemeenteraad is het wachten op het eerste dodelijke slachtoffer en gaf wethouder Kees Vortman mee dat dit prioriteit nummer één moest worden.

“De fietsoversteek krijgt een verhoogde middengeleider waar fietsers kunnen wachten om veilig de N620 over te steken. Om hier ruimte voor te maken moet de zuidelijke rijbaan van de N620 verlegd worden.” De toezegging is het resultaat van maandenlang overleg tussen wethouder Kees Vortman, de betrokken ambtenaren en de provincie Noord-Brabant. De Bestseweg is een provinciale weg en valt dus onder de provincie, terwijl de gemeente de gevolgen moet ondervinden.

Hiervoor dient wel rekening gehouden te worden met wegwerkzaamheden op de Bestseweg. “De werkzaamheden hiervoor staan gepland van maandag 16 oktober tot en met 13 november. Van 10 november 21:00 uur tot en met 13 november 05:00 uur is de Bestseweg tussen de Hoberglaan en de op- en afrit van de A50 afgesloten. Tijdens dit weekend is een omleiding ingesteld via de A50 en de A2.”


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article