Search
Close this search box.

Raadhuisplein is klaar voor een kleine metamorfose

Raadhuisplein klaar voor een metamorfose
Foto: Ons Son en Breugel

Door het Raadhuisplein aan te pakken hoopt het college meer parkeerplaatsen te kunnen realiseren voor de drukke donderdag.

Op de hoek van het Raadhuisplein staan enkele pallets met straatstenen klaar. Vanaf 24 juli ondergaat het plein een kleine facelift om ruimte te maken. De grote natuurstenen blokken worden afgevoerd, de struiken gaan uit de grond en het plein zal vrijwel compleet bestraat worden.

Parkeren in het centrum, vooral op donderdag en zaterdag, is een doorn in het oog voor vele. Op donderdag neemt de markt zo’n 38 parkeerplaatsen in beslag. Door de markt anders in te richten hoopt wethouder Visser de penibele parkeersituatie op deze drukke dag iets te verzachten. De extra stenen geven ook meer ruimte om legaal met stoepkrijt aan de slag te gaan.

Ook zal spoedig werk worden gemaakt van de blauwe zone in het centrum. De parkeerplaatsen in de Boslaan krijgen een blauwe markering, zodat het duidelijker wordt dat hier geparkeerd kan worden. Ook zal de blauwe zone ook op zaterdag gaan gelden.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play