Raadsgriffier Frans den Hengst ontvangt erepenning voor tomeloze inzet

Burgemeester Hans Gaillard spelt de erepenning op bij Frans den Hengst
Foto: Ons Son en Breugel

Na 42 jaar gaat de griffier van de gemeenteraad van Son en Breugel Frans den Hengst met pensioen, met de erepenning op zijn borst gespeld.

“We horen je niet, we zien je niet, maar toch voelen wij altijd jou aanwezigheid. En doen wij braaf wat jij van ons verwacht.” Deze kenmerkende woorden van raadslid Don Pasanea (VVD) werden gedeeld bij het afscheid van raadsgriffier Frans den Hengst. De man achter de schermen die altijd ervoor zorgden dat raadsleden hun werk zo optimaal konden doen.

Met zijn precisie, hart voor de zaak en bovenal onuitputtelijke kennis van zijn werk drukte Frans zijn stempel op zijn inzet. 42 jaar geleden begon de jurist aan zijn avontuur bij de gemeente van Son en Breugel. Zijn nalatenschap bij de gemeente is wellicht het beste te zien in zijn werk als raadsgriffier, de rol die hij de afgelopen 20 jaar vervulde binnen de gemeente.

Erepenning

Nu hij mag gaan genieten van zijn pensioen, is het tijd om afscheid te nemen. Op 30 juni werd symbolisch het stokje overgedragen aan de nieuwe raadsgriffier Moniek Weerts, die de afgelopen tijd klaargestoomd werd. Moniek staat er niet alleen voor: zij krijgt ondersteuning van griffiers Kim Verkuylen en Hans Verheul.

Bij het afscheid van Frans den Hengst werd hij verrast met een eer die niet veel mensen hebben mogen ervaren. “Het volle college heeft met instemming van de raad besloten om jou de erepenning van de gemeente te geven,” zei burgemeester Hans Gaillard.

Frans bedankte alle aanwezigen voor hun mooie woorden bij zijn afscheid. “Bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen al die tijd. Ik heb mij al die jaren zeer gewaardeerd gevoeld. Dat heeft er toe bijgedragen dat ik al die tijd steeds met plezier naar mijn werk ben gegaan.”

Post article

Post article