Search
Close this search box.

Rabobank, LEVgroep en scouting Dutmella organiseren thema avond over vrijwilligers

Foto: Pixabay CC0

Hoe zorg je ervoor dat jouw vereniging zo aantrekkelijk is, dat je vrijwilligers kunt behouden? Een lastige opdracht.

Scouting Dutmella heeft daar succesvolle ervaring mee. Zij wil deze ‘best practice’ graag delen met andere verenigingen uit Son en Breugel. Je bent van harte welkom bij de thema avond ‘Hoe behoud ik mijn vrijwilligers?’ op dinsdagavond 14 november. De avond wordt in de vorm van een interactieve workshop georganiseerd door Rabobank Het Groene Woud Zuid, de LEV-groep en scouting Dutmella. Wil je hieraan deelnemen: geef je op. Het kost je twee uur van je ‘vrije’ tijd.

Wat levert de thema avond jou op?

Wil je vrijwilligers behouden? Dan moet je aandacht aan hen besteden en ze waarderen. Zo simpel is het. Vroeger bleven vrijwilligers ‘gewoon’, maar tegenwoordig verlangen ze er ook iets voor terug. Hier is door Scouting Nederland -maar ook door bijvoorbeeld de KNVB- onderzoek naar gedaan. Conclusie is dat je na moet denken over vrijwilligersbeleid. De kern van het vrijwilligersbeleid is doorlopende aandacht voor het vinden, binden, boeien en (laten) groeien van vrijwilligers.

Aan het einde van deze interactieve workshop heb jij je kort verdiept in de theorie over vrijwilligersbeleid en een eerste opzet gemaakt voor een aanpak in jouw eigen vereniging. Van de coaches van scouting Dutmella krijg je daarnaast veel tips uit de praktijk.

Waarom deze thema avond?

De thema avond is een initiatief van Rabobank Het Groene Woud Zuid, de LEV-groep en scouting Dutmella. Rabobank HGWZ ondersteunt klanten graag met haar kennis en netwerk om er samen met hen voor te zorgen dat de woon- en leefomgeving vitaal blijft. De LEV-groep staat voor LEven en Verbinden. Zij verbindt mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties. Ondersteunen van vrijwilligerswerk hoort tot haar kerntaak. Scouting Dutmella bouwt op dit moment haar nieuwe blokhut aan het Dutmellapad bij het Oud Meer. Om de bouw te financieren heeft Dutmella een sponsorovereenkomst gesloten met Rabobank HGWZ. De organisatie van deze thema avond is één van de afgesproken tegenprestaties tussen beide partners.

Waar en wanneer?

De thema avond is op dinsdag 14 november in het kantoor van de Rabobank, Heistraat 6 in Son. Je wordt om 19:45 uur welkom geheten met een kop koffie of thee. Om 20:00 uur start de workshop die tot 22:00 uur duurt. We sluiten af met een borreltje. Het gebruikte materiaal ontvang je later per e-mail.

Hoe inschrijven?

Stuur een mail naar Ismene Borger van de LEV-groep: ismene.Borger@levgroep.nl.

Heb je nog vragen?

Mail of bel (06 – 53 93 69 58) met Sjon van Kemenade van Dutmella: sjonvankemenade@dutmella.nl.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play