Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio S&B laat zich voor het eerst horen

Radio S&B
Foto: Ons Son en Breugel

Radio S&B is nu officieel van start, reden voor een klein feestje.

Een handjevol dorpsbewoners toonde belangstelling voor de lancering van Radio S&B. Champagne was er niet, maar de borrelnootjes, fris en flesje bier gingen er goed in bij het aanwezige publiek die samengekomen was in de studio in het Vestzaktheater. Er werd vol enthousiasme verteld over de programma’s die enkele aanwezige dj’s willen gaan maken voor het dorp. Ook zij kunnen niet wachten tot zij met hun programma ‘on air’ kunnen gaan.

Al zijn ‘on air’ misschien niet de goede woorden. De lokale omroep heeft 107.5FM toegewezen gekregen door Agentschap Telecom, maar de hoge kosten voor het plaatsen van een antenne in de kerktoren zorgen er nu voor dat de lokale omroep genoegen moet nemen met een online stream tot de benodigde fondsen binnen zijn. Op de nog verder uit te bouwen website van Radio S&B is in ieder geval de belangrijke stream te horen.

Radio S&B

Zweet en stress

De stress was van het gezicht van de technische man goed af te lezen. Rutger van der Heijden werkte zich in het zweet om de stream online te krijgen. Het was tot op het laatste moment spannend of de deadline van 17:00 uur gehaald zou worden. Maar ondanks het harde werk van de afgelopen weken en in meerdere mate de afgelopen paar dagen zat er toch wel een addertje onder het gras: de muziek draaide, maar de microfoon was nog niet werkzaam. De speech die voorzitter Han Muller voor had willen dragen kwam hierdoor te vervallen, maar dit mocht de pret niet drukken.

Nu de stream draait gaat de volgende fase in: het maken van live radio. De studio is er in ieder geval zo goed als klaar voor, maar je hebt wel te maken met een hele hoop ambitieuze dj’s die nog nooit op een radiostation hun kunstje hebben verricht. Aan de werkgroep de taak om hen voor te gaan bereiden.

In de komende weken en maanden zal Radio S&B zich moeten bewijzen als de lokale omroep waar Son en Breugel op zit te wachten. Aan ambitie is in ieder geval geen gebrek.

Lees meer over Radio S&B