Radiomakers vinden dode vleermuis naast toekomstige dorpshuis

de vleermuistoren in park Vroonhoven
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Weer weet een vleermuis de gemoederen rond het dorpshuis bezig te houden, nu er een dood jonkie is gevonden tussen het dorpshuis en het Vestzak.

Het was een kleine vleermuis die de toekomst van het dorpshuis in ongewis liet. Het zoogdier had zich gevestigd in de voormalige Sint-Petrus’ Bandenkerk, wat uiteindelijk de sloop van het gebouw in 2018 tegenhield. Door de komst van een vleermuistoren van 50.000 euro in park Vroonhoven zouden de vleermuizen een nieuw onderkomen krijgen. Volgens het Eindhovens Dagblad is de vleermuistoren ook echt bewoond.

Maar toen Han Muller en Mario Smulders van Radio S&B gisteravond klaar waren met hun redactievergadering en het Vestzak verlieten, zagen zij opeens een vleermuis op de grond liggen. Levenloos, naast een half gesloopt gebouw waar nu druk gewerkt wordt. Dorpsbelang, één van de kritische oppositiepartijen als het op het dorpshuis aankomt, plaatste de foto’s op Facebook.

Na de vondst schakelde Han en Mario Michiel Emmery in. “Ik werd rond half 11 geappt dat de vleermuis gevonden was,” zegt Michiel Emmery. “Ik ben er zelf meteen heengegaan om polshoogte te nemen en hem veiliggesteld. Hij ligt nu in de vriezer om te conserveren.”

Vanochtend ontving Emmery een telefoontje van wethouder Jan Boersma. “Ik heb diezelfde avond de verantwoordelijk wethouder op de hoogte gesteld om hem te informeren. Vanochtend werd ik om half 9 al door de gemeente gebeld. De indruk is dat het beestje overal vandaan gekomen kan zijn. Het is nog een jonkie, er is geen voedsel zoals muggen in de buurt en hangen overal nestkasten. Hij kan overal vandaan gekomen zijn.” Of het gaat om de beschermde soort, is nog onbekend.

Post article

Post article