Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rechter benadrukt dat sloop kerk voorlopig nog niet mag

Kamerlid stelt vragen over bescherming Sint-Petrus' Bandenkerk
Foto: Ons Son en Breugel

Hoewel er volop gewerkt wordt bij de Sint-Petrus’ Bandenkerk, zijn tegenstanders volop bezig om de sloop van het gebouw via de rechter tegen te houden.

Geit Emmery is vanaf zijn vakantieadres in Hongarije volop in contact met Nederland, waar hij druk bezig is om de sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk te voorkomen. Hij meldt via de telefoon dat de rechter vandaag contact heeft gehad met de gemeente over het wel of niet instellen van de voorlopige voorziening.

“De rechter heeft bij de gemeente aangegeven dat sloop niet is toegestaan tot 24 januari,” zegt Geit telefonisch. “Als ze beginnen met het verwijderen van de ramen zijn ze bezig met het saneren van asbest en dat is absoluut nog niet toegestaan.” Door de benadrukking van de rechter is een voorlopig voorziening, die al wel aangevraagd is bij de bestuursrechter, niet nodig. Om die reden wordt de voorlopige voorziening vooralsnog niet in werking gesteld.

Vanochtend is in alle vroegte begonnen met het plaatsen van hekken rond de Sint-Petrus’ Bandenkerk. Van binnen is volop bedrijvigheid om de kerk gereed te maken voor de sloop. Op 11 januari zal de bestuursrechter zich gaan buigen over de sloop van de Sint-Petrus’ Bandenkerk in een zaak aangespannen door vereniging Vraag zoekt Antwoord.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.