Search
Close this search box.

Rechter: rottweiler Diesel blijft in geheime opvang

Rottweiler Diesel
Foto: Pixabay

Het traject rondom rottweiler Diesel loopt inmiddels al 33 maanden en de hond blijft voorlopig op een geheime locatie.

De voorzieningsrechter besloot vandaag dat rottweiler Diesel voorlopig nog blijft op de opvanglocatie waar de hond al sinds 2013 verblijft. Er loopt nu nog een juridisch traject die moet bepalen of Diesel een training bij het trainingsinstituut van Martin Gaus kan volgen.

Onder zeer gecontroleerde omstandigheden had burgemeester Hans Gaillard een ontmoeting geregeld tussen de rottweiler en de eigenaar met medewerking van een gastgezin, waarbij de burgemeester aangaf na te zullen denken over toekomstige bezoeken. De rechter vond dat het niet duidelijk is waarom Diesel niet terecht kan bij het instituut van Martin Gaus. De burgemeester werd door de rechter opgedragen het besluit goed te beoordelen en te motiveren.

Er is wel een klein sprankje hoop. De rechter wees het verzoek van de eigenaar om Diesel terug te plaatsen in het huis niet direct af, waardoor de deur op een kiertje staat voor hereniging. Maar het belang van de burgemeester wordt groter geacht dan het belang van de eigenaar, wat de kans klein maakt.


Lees meer over rottweiler Diesel