Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regio niet te spreken over besluit uitbreiding vlieguren

Foto: Pixabay

De regio vreest voor nacht- en zondagsrust nu het kabinetsbesluit is gevallen om de vlieguren van Eindhoven Airport uit te breiden.

Concreet betekent de uitbreiding van de vlieguren dat Eindhoven Airport mag groeien naar 43.000 vluchten op jaarbasis. Ook zullen de eerste vluchten op zondag vanaf 07.00 uur plaatsvinden met een maximum van acht vluchten in het eerste uur. De regio, omwonenden en actiegroep Geen Vluchten Na Elven zien graag de eerste vlucht op zondag vanaf 08.00 uur vertrekken.

Ook gaan de vliegtuigmaatschappijen langer door, met maximaal zes en gemiddeld vier toestellen die vast gestationeerd zijn op Eindhoven Airport Deze vliegtuigen mogen ook na 23.00 uur opstijgen en landen. De groei naar 43.000 vluchten per jaar zal tot 2020 oplopen tot het aantal is bereikt. Op jaarbasis mogen niet meer dan drie late toestellen per dag zijn binnengekomen, op straffe van 1500 vliegbewegingen minder in het jaar daarna.

Luchthavendirecteur Joost Meijs en het Eindhovens college van burgemeester en wethouders zijn blij met de verruiming van het aantal vluchten, meldt het Eindhoven Dagblad.