Zoek
Sluit dit zoekvak.

Remco Heeren roept iedereen op zijn mening te geven over het MFA

Remco Heeren roept iedereen op zijn mening te geven over het MFA
Foto: Ons Son en Breugel

Komende donderdag beslist de gemeenteraad over het voorlopige ontwerp van het MFA. Remco Heeren van Dorpsvisie roept iedereen op om zijn of haar mening te geven.

Op social media is volop te lezen hoe de inwoners van Son en Breugel denkt over het ontwerp van het MFA en de manier waarop het gebouw tot stand komt. Die mening lijkt niets uit te maken, gezien wethouder Robert Visser hier wel om vroeg maar de opdracht voor het definitieve ontwerp al gegeven had. Toine Buytels sprak in zijn podcast De WeekendBuijteling met gemeenteraadslid Remco Heeren over de gang van zaken.

“Ik heb er een vervelend gevoel aan overgehouden. We zitten natuurlijk in de raad om op argumenten een voorstel te beoordelen, met elkaar van gedachte te wisselen en uiteindelijk een goed en weloverwogen besluit te nemen. Alleen mijn gevoel was, en dat gevoel heerste volgens mij ook op de publieke tribune, dat wij van Dorpsvisie en CDA kritische vragen stelden aan zowel de wethouder als aan de mede raadsleden. Alleen kwam daar geen antwoord op en leek het wel alsof het voor de drie coalitiepartijen worst was. Het maakte hen niet zo veel uit.”

Remco Heeren verwijt de coalitiepartijen dat de partijen de plannen voor het MFA al goed vonden en geen kritische vragen stelden. De VVD maakte een complete ommezwaai door eerst te zeggen dat de partij geschrokken was van het MFA en nog enigszins kritisch was, maar het ontwerp nu wel mooi vindt. “De inbreng van Dorpsbelang en PvdA/GroenLinks was niet veel anders. Er was geen kritische noot te horen.”

Wethouder Robert Visser beging een politieke doodzonde om de opdracht voor het definitieve ontwerp al aan de architect mee te geven nog voordat de gemeenteraad en de inwoners van Son en Breugel akkoord waren gegaan met het voorlopige ontwerp. “Er zijn wethouders voor minder naar huis gestuurd. Het is heel vreemd dat de wethouder op eigen houtje zoiets initieert. Dat kan niet. Dat hoort niet. Kennelijk is het er alles aan gemoeid om zijn deadline te halen en die deadline is een onomkeerbaar iets voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

Voor Remco is het nu vijf voor twaalf en moeten inwoners van Son en Breugel in actie komen om wethouder Robert Visser en de coalitiepartijen wakker te schudden. “Er is maar één ding dat de burger kan doen en dat is één van de coalitiepartijen overtuigen dat ze toch echt verkeerd bezig zijn. Dat hoeft puur alleen maar over hoe de procesgang is, hoe de betrokkenheid is van de inwoner.”

Het is mogelijk je gemeenteraadslid een email te sturen, maar een optie die niet te negeren is is om komende donderdag om 20:00 uur inspraak te vragen bij de gemeenteraadsvergadering. “Ik denk dat dat het meest sterke signaal is dat je af kunt geven, door gewoon massaal naar het gemeentehuis te komen. Iedereen heeft spreekrecht, iedereen mag inspreken en heeft vijf minuten om zijn mening te verkondigen.” Dat mag natuurlijk ook positieve- of negatieve inspraak zijn. “Een laatste oproep: als u nog een mening heeft, moet u hem daar neerleggen.”


Lees meer over het MFA


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play