Renovatie gemeentehuis Son en Breugel – aflevering 4

De hal van het gemeentehuis tijdens de renovatie
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Het in 1963 geopende gemeentehuis van Son en Breugel, naar het ontwerp van het Eindhovense architectenbureau Geenen en Oskam, is nodig aan renovatie toe. Het inmiddels monumentale pand heeft renovatie nodig om ook de komende 40 jaar nog dienst te kunnen doen als ‘huis van de democratie’. Samen met Stam & De Koning volgt Ons Son en Breugel de renovatie op de voet.

In de vierde afleving zien we dat de renovatie haar einde nadert. Ondanks de coronacrisis is er hard gewerkt om het gebouw op schema klaar te hebben. De wanden zijn gestuct, de grote dakramen brengen een zee van licht binnen en de afwerking begint zichtbaar te worden. Daarbij is rekening gehouden met de bijzondere karaktereigenschappen van het gebouw en zien we hoe deze bewaard zijn voor het nageslacht.

18 maanden lang gaat Ons Son en Breugel in samenwerking met bouwbedrijf Stam & De Koning de renovatie van het Son en Breugelse gemeentehuis op de voet volgen. Het volgen van deze unieke videoserie kan natuurlijk op Ons Son en Breugel, maar het is ook mogelijk om je te abonneren op ons Youtube kanaal. Daar ben je er altijd als eerste bij.

De andere afleveringen gemist? De eerste aflevering terugkijken kan via deze link, aflevering twee vind je hier en aflevering drie vind je aldaar.

Post article

Post article