Zoek
Sluit dit zoekvak.

Restaurant Indonesia vrijdag dan eindelijk open

Restaurant Indonesia vrijdag dan eindelijk open
Foto: Pixabay CC0

De afgelopen weken stond restaurant Indonesia er donker bij. Binnen was er volop bedrijvigheid, maar gasten konden niet komen genieten van het eten.

In vijf weken toverde het team achter Indonesia het voormalige Chinese restaurant Lai Pin om in een moderne eetgelegenheid. Vrijwel de hele binnenkant is opnieuw gedaan, van sanitair tot de bar. Maar gasten serveren zat er nog niet in: de benodigde Drank- en Horecavergunning werd niet verstrekt door de gemeente.

“De gemeente Son, waaronder onze goedlachse burgervader, worstelt echter reeds twee maanden met het verstrekken van de vergunning en blijkt verdwaald in haar eigen administratieve wanorde,” zegt Willem de Haan op Facebook. “Het vragen van informatie, veelal reeds aangeleverd en toegelicht, is wekelijkse kost.” De vertraging treft het nieuwe restaurant hard. Dagelijks moest nee verkocht worden aan gasten die wilden komen dineren.

Volgens het Eindhovens Dagblad is bij horecazaken zorgvuldigheid geboden om te voorkomen dat er zaken niet door de beugel kunnen. Vandaag ontving uitbater Christopher Ge dan eindelijk zijn vergunning en zei meteen vrijdag open te willen gaan. “Vanmorgen heeft de eigenaar de ontbrekende stukken aangeleverd en antwoord gegeven op de openstaande vragen,” meldt Frans Den Hengst aan de gemeenteraad namens burgemeester Hans Gaillard. “Hiermee zijn alle twijfels weggenomen in het kader van integriteit waardoor de procedure meer tijd nodig had.”


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.