Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reststroken in Breeakker, centrum Son en de Vloed te koop aangeboden

Reststroken in Breeakker, centrum Son en de Vloed te koop aangeboden
Foto: Pixabay CC0

Het college publiceert op de gemeentelijke website www.sonenbreugel.nl een digitale kaart waarop de reststroken staan die in de Breeakker, centrum Son en de Vloed door inwoners van de gemeente kunnen worden gekocht.

Het betreft groenstroken die aangrenzend zijn aan het woonperceel en geen publieke functie (meer) hebben, zogenaamde reststroken. Belangstellenden uit Breeakker, centrum Son en de Vloed kunnen hun interesse in een reststrook bij de gemeente kenbaar maken. Inwoners kunnen bij de gemeente alleen een verzoek indienen voor aankoop van een groenstrook, als die aangrenzend is aan hun woonperceel.

Op de reststrokenkaart is te zien of een groenstrook als reststrook is aangemerkt en kan worden gekocht en hoe deze bestemd kan worden. Inwoners kunnen op de gemeentelijke website zelf bekijken of aankoop van de groenstrook naast hun woning mogelijk is.

Reststrokenkaarten van de Gentiaan, Breugel. ‘t Harde Ven en Breeakker Noord waren al eerder beschikbaar op de website. De kaarten voor resterende gebieden volgen binnenkort. Verkoop van reststroken maakt onderdeel uit van het groenstrokenbeleid van de gemeente, dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Voor meer informatie over het kopen van reststroken nemen inwoners contact op met Intersolum, die de verkoop namens de gemeente begeleid: via de e-mail op groenstroken@sonenbreugel.nl of telefonisch 0499-491.491.