Rhenus legt ook tweede distributiecentrum op Ekkersrijt vol zonnepanelen

Rhenus Son 2
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Rhenus, Dokvast en KiesZon slaan wederom de handen ineen om met zonnepanelen duurzame energie op te wekken op Ekkersrijt.

Op Rhenus Son 2, het distributiecentrum naast snelweg A50, werkt KiesZon nu om 16.800 zonnepanelen aan te leggen. Als het project klaar is, is het tweede zonnedak van Rhenus op Ekkersrijt in staat om 4,5 miljoen kilowatt per jaar op te wekken, wat evenveel is als het gemiddelde energiegebruik van 1500 huishoudens. Het pand voldoet al aan de hoogste BREEAM normen, waarmee het uiterst duurzaam op is gebouwd.

“Wij geloven dat duurzaamheid de toekomst heeft. Door zelf zonnestroom op te wekken met één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland onderstrepen we dat”, zegt Jos Klanderman, managing director van pandeigenaar Dokvast.

Op Rhenus Son 1 liggen nu al 15.318 zonnepanelen, die in november 2017 feestelijk in gebruik zijn genomen. Dit is genoeg om 1250 huishoudens te voorzien van groene stroom. Dit dak was bij in gebruik nemen van de panelen het grootste singleroof zonnedak van Nederland, maar heeft deze titel inmiddels in moeten leveren.

Post article

Post article