Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rhenus Son 1 niet langer grootste single roof zonnedak van Nederland

Rhenus Logistics Eindhoven Son
Foto: Ons Son en Breugel

In november 2017 nam Rhenus het grootste single roof zonnedak van Nederland in gebruik, maar moet nu haar meerdere erkennen in het nog veel grotere zonnedak van Etriplus.

Het moest er een keer van komen, maar vandaag is Rhenus Son 1 op Ekkersrijt officieel van haar troon gestoten als grootste single roof zonnedak van Nederland. Het bedrijf wordt voorbij gestreefd door Etriplus in Venlo, dat met 28.000 zonnepanelen 7 miljoen kilowattuur per jaar op kan wekken. Dat is genoeg om 2ooo huishoudens een jaar lang van groene stroom te voorzien. Ter vergelijking: op het dak van Son 1 liggen 15.318 zonnepanelen die 3,8 miljoen kilowattuur aan groene stroom opleveren, goed voor 1300 huishoudens.

Ondanks het kwijtraken van de titel van grootste single roof zonnedak van Nederland blijft Rhenus niet stilzitten. Het bedrijf speelt met het idee om Rhenus Son 2, dat vorig jaar opgeleverd werd op Ekkersrijt, ook te voorzien van zonnepanelen en kan het gebouw nog uitgebreid worden. Ook wordt er gewerkt aan nieuw pand in Tilburg, dat helemaal voorzien zal worden met zonnepanelen. Om de titel terug te pakken zal Rhenus Son 2 uitgebreid moeten worden en vol gelegd moeten worden met zonnepanelen: Etriplus heeft een dakoppervlak van 80.000 vierkante meter, terwijl Son 2 in haar ultieme vorm 85.000 vierkante meter dakoppervlak zou hebben.