Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rick helpt de grenzen van de Afval Challenge deelnemers te verleggen

Rick helpt de grenzen van de Afval Challenge deelnemers te verleggen
Foto: Ons Son en Breugel

De Afval Challenge heeft een divers aanbod aan personal trainers. Rick Bierens van SonSport vertelt hoe hij sporters motiveert en inspireert.

Rick Bierens is één van de personal trainers van SonSport. Het is bijna onmogelijk om hem te missen als je in de sportschool bent: zijn gespierde fysieke aanwezigheid blijft niemand onopgemerkt. Je ziet heel duidelijk dat Rick een echte fitnessman is, in hart en nieren. Een kenmerk dit hij graag wil delen met iedereen die SonSport binnenloopt. Naast zijn reguliere functie als fitnessinstructeur, groepsinstructeur en personal trainer bij SonSport, is Rick ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de stagiaires.

“Ik heb de opleiding Sport & Education gedaan bij Fontys. Dit was heel gericht op gymdocent, vond ik. Toen ik op de middelbare school zat wilde ik iets met sport doen, maar wist niet wat. De decaan zei ‘dan moet je Sport & Education doen, dan word je het breedst opgeleid’.” Tijdens zijn opleiding moest Rick gymles geven aan scholen, wat hij niet zag zitten. Na de opleiding afgerond te hebben ging hij na het zien van een vacature bij SonSport solliciteren voor een parttime functie, wat inmiddels uitgegroeid is tot een fulltime baan.

“Ik heb al vanaf mijn veertiende gefitnesst, dat is echt een passie van mij. Op mijn opleiding heb ik veel geleerd over onder andere spieren en trainingsschema’s. Ik vind dit leuk: ik kan groepslessen geven, mensen enthousiasmeren en begeleiden, in de fitness staan, dingen organiseren, personal training geven…” Je merkt aan Rick dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt en bij SonSport echt zijn ei kwijt kan. “Je krijgt er zo veel voor terug.”

Nu de Afval Challenge in volle gang is, kan Rick optimaal als personal trainer presteren. “Tot nu toe gaat het goed. Ik vind het leuk om mensen voor een langere tijd te begeleiden, te zien of het goed gaat en je bouwt een band op met de mensen.” Rick haalt energie uit de inzet van de deelnemers van de Afval Challenge, die vol overgave hard werken om hun doel te bereiken. Zijn kracht zit in het mensen motiveren om net dat kleine beetje meer te geven, net eventjes iets verder te gaan.

En onderling is er ook een flinke strijd tussen alle personal trainers van de Afval Challenge. “Ik heb natuurlijk de leukste groep! Leuke mensen die goed hun best doen.” Maar de hulp van Rick stopt niet bij de uitgang van de sportschool: door de week heen is hij volop bezig om in contact te blijven met zijn sporters via bijvoorbeeld Whatsapp. Een aanpak die gewaardeerd wordt.

“Iedereen is goed op weg naar zijn of haar doel. Maar het is belangrijk dat ze het op blijven pakken nadat de Afval Challenge af is gelopen. Dat wij ze de handvatten gegeven hebben om lekker van het leven te genieten.”


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active Centre, Puur In Balans en Ons Son en Breugel.