Rick Speetjens bakt een van de lekkerste worstenbroodjes van Brabant

Rick Speetjens bakt één van de lekkerste worstenbroodjes van Brabant
Foto: Ons Son en Breugel

In de strijd om het lekkerste Brabantse worstenbroodje is Rick Speetjens van De Rooi Pannen genomineerd in de categorie leerlingen VMBO.

Rick Speetjens zit in de derde klas van De Rooi Pannen in Eindhoven, waar hij een leertraject volgt om later kok te kunnen worden. De leraar waar Rick bakles van krijgt merkte zijn lekkere worstenbroodjes op. “Ik ben uitgenodigd door mijn leraar om mee te doen aan de wedstrijd voor de lekkerste worstenbroodjes van Brabant,” zegt Rick.

“Ik heb een recept van school gekregen om worstenbroodjes te maken. De worst wordt ook op school gemaakt, ik maak het broodje er omheen. Ook is er een speciale vouwtechniek om het broodje om de worst te krijgen.” Geen speciale ingrediënten om het worstenbroodje extra smaak te geven, maar gewoon een goed worstenbroodje.

Rick was samen met nog enkele schoolgenoten gevraagd om mee te doen. Na wat oefensessies wist hij in de voorrondes een plekje te bemachtigen bij de eerste vijf van Brabant. Op zijn finaleplek zijn hij en zijn familie maar wat trots. Waarschijnlijk omdat Rick thuis nog wel wil oefenen en zijn familie dus als proefpersonen misschien wel de lekkerste worstenbroodjes van Brabant mogen eten.

Op 25 maart zal de finale plaatsvinden. Op 27 maart hoort Rick of zijn worstenbroodje de lekkerste in zijn categorie is. Naast de categorie voor leerlingen van het VMBO zijn er categorieën voor bakkers en slagers, leerlingen van het MBO en thuisbakkers. Een vakkundige jury beoordeelt de worstenbroodjes, waar ook dorpsgenoot Joris Schutjes van keurslagerij Schutjes ook in zit. Erika, de moeder van Rick, zegt met een knipoog: “misschien toch maar eens kijken of we Joris om kunnen kopen.”

Post article

Post article