Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan brug Hooijdonk

Brug Hooijdonk over het Wilhelminakanaal, Broekdijk richting Nuenen
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Van 28 juni tot en met 15 juli kunnen weggebruikers en scheepsvaartverkeer hinder ondervinden van onderhoud aan de brug Hooijdonk door Rijkswaterstaat.

Brug Hooijdonk over het Wilhelminakanaal is erg oud en wordt al jaren intensief gebruikt. Daardoor ontstaat slijtage. Daarom voert Rijkswaterstaat inspecties uit en reparaties zoals asfaltvervanging, betonherstel en schilderwerk. Zo kan de brug zijn belangrijke werk blijven doen.

Bij het onderhoud wordt de slijtlaag vervangen, wordt de zijkant van de brug geschilderd, wordt de wrijfgording aan de noordzijde vervangen en is er betonreparatie achter de wrijfgording.

Hinder

Wegverkeer en scheepvaart ondervinden hinder tijdens het onderhoud. Voor het wegverkeer is de brug van 28 juni tot en met 2 juli 2021 afgesloten. In 2019 was de weg richting Nuenen, waar de brug onderdeel van uitmaakt, ook maandenlang afgesloten. Van 2 juli tot en met 15 juli geldt volgens Rijkswaterstaat een snelheidsbeperking op de brug van 30 kilometer per uur, maar deze snelheid is normaal ook maximaal toegestaan op de brug.

Scheepvaartverkeer ondervindt 29 en 30 juni hinder van het vervangen van de slijtlaag waarvoor het brugdek gesloten dient te blijven. Deze sluiting is er gedurende een bloktijd van vijf uur, beide dagen 11.00 – 16.00 uur. Van de overige werkzaamheden ondervindt scheepvaart geen hinder.

Het onderhoud aan brug Hooijdonk is onderdeel van een grotere onderhoudsronde aan zeven bruggen in Brabant en Limburg. Tussen 28 juni en 12 oktober wordt naast brug Hooijdonk ook onderhoud uitgevoerd aan Milrooijsebrug, Hefbrug Sons. Brug Deensche Hoek, Beeksebrug, Ellbrug en Brug Bommerhei.

Post article

Post article