Search
Close this search box.

Roberto van Eck staat al twintig jaar paraat voor een veilig Son en Breugel

Roberto van Eck staat al twintig jaar paraat voor een veilig Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Brandweer Son en Breugel stond stil bij een memorabele gebeurtenis: Roberto van Eck is al twintig jaar onderdeel van het korps.

Op 1 april 1998 startte Roberto van Eck bij brandweer Son en Breugel, als aspirant. Nu, twintig jaar later, wordt de ervaren brandweerman gehuldigd voor zijn jarenlange inzet voor een veilige samenleving in Son en Breugel en daarbuiten. Operationeel manager Harry van Uden prees Roberto tijdens de jaarlijkse korpsavond voor zijn technische kennis: als de bevelvoerders er niet uit komen, tovert Roberto de oplossing uit zijn hoge hoed.

Dat hij nu twintig jaar in dienst is betekent niet dat Roberto vaart mindert. Hij is vastberaden om de komende jaren zijn inzet nog te tonen. Inmiddels is de tweede generatie van Eck begonnen aan zijn brandweercarrière. Zoon Mike van Eck treedt in zijn vaders voetstappen en is bijna klaar met zijn opleiding tot manschap. Roberto zijn doel is om samen met zijn zoon een brandweerbeker ‘bij de oren’ te kunnen pakken tijdens een brandweerwedstrijd.