Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roland Kleve vertrekt bij Bobbejaanland

Roland Kleve vertrekt bij Bobbejaanland
Foto: Ons Son en Breugel

De Sonse pretparkdirecteur Roland Kleve verlaat Bobbejaanland, waar hij sinds mei 2011 algemeen directeur was.

Dat meldt pretparkwatcher Looopings op hun website. De Sonse pretparkdirecteur stond vijfenhalf jaar aan de top van het pretpark, net over de Belgische grens in Lichtaart. Hij wordt opgevolgd door de huidige financieel directeur Yves Peeters.

Met Roland Kleve aan het roer maakte Bobbejaanland een opmars richting een innovatief en interactief park. Het gedachtegoed van oprichter Bobbejaan Schoepen was voor de Sonse een belangrijke pijler van het park. “Ik wil terug naar de roots. Ik wil dingen veranderen, verbeteren en verfijnen.”

Innovatie

De nieuwste innovatie van Bobbejaanland, de interactieve achtbaan Mount Mara (beter bekend als de Revolution), was de laatste grote publiekstrekker die onder aanvoering van Kleve is toegevoegd. Ook The Forbidden Caves werd in 2015 toegevoegd aan het park. Roland Kleve zou bezig zijn met uitbreiding van het park op het water.

Kleve was eerder werkzaam voor onder andere Disneyland Paris en tentenverhuurder De Boer Structures. Zijn werkzaamheden als algemeen directeur van Bobbejaanland vervulde Kleve naast de werkzaamheden van zijn adviesbureau, Kleve Consultancy BV.


Lees meer over Bobbejaanland