Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een rondje over de vernieuwde weekmarkt

De weekmarkt in Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Een nieuwe opstelling voor de weekmarkt, een kleine verandering die grote verbeteringen met zich meebrengt.

Wethouder Robert Visser nodigde de pers uit om samen met hem en marktmeester Ronald van den Heuvel een rondje te lopen over de vernieuwde weekmarkt op het Raadhuisplein. De afgelopen paar weken is het Raadhuisplein flink op de schop gegaan om meer ruimte te maken voor de markt en parkeerplaatsen. Het eindresultaat is een weekmarkt met vele pluspunten en verbeteringen.

“We hebben enkele keren met de marktkooplieden rond de tafel gezeten,” zegt wethouder Robert Visser. Ook de lokale ondernemers en omwonenden waren volgens de wethouder betrokken bij het proces. “Tijdens de gesprekken hebben we geluisterd naar hun wensen. De meeste kramen zijn zo veel mogelijk op hun eigen plek blijven staan. We hebben er een aaneengesloten markt van gemaakt waar mensen echt een rondje kunnen maken.” Weg zijn de twee tussenstraatjes midden op de markt. De kramen die daar stonden maken nu deel uit van de natuurlijke doorloop op de markt. “De ondernemers merken nu al dat het een verbetering is in hun portemonnee.”

De markt is nu een stuk logischer opgebouwd. De opstelling maakt het mogelijk om echt een ‘rondje markt’ te maken en alle kramen langs te gaan, een pluspunt voor de soms wat vergeten kramen die overgeslagen werden. De vrijgekomen parkeerplaatsen langs de markt werden door de bezoekers die van ver komen gelijk benut. De drukke donderdag kan hierdoor nu twintig auto’s meer kwijt wat de druk zal verlichten. Zeker in het achterhoofd houdend dat de parkeerplaats naar de kerk over enkele maanden zal veranderen in een bouwput voor het MFA. Ook moet er nog een nieuwe plek gevonden worden voor de veelgebruikte bankjes die verdwenen zijn op het plein, maar volgens Ronald van den Heuvel zijn er al volop ideeën voor een nieuwe plek.

Nieuwe opstelling markt

Afbeelding: Sandor Paulus (de Karikaturist)/gemeente Son en Breugel

Het is voor de ondernemers een goede eerste stap naar een betere markt. Maar er zijn genoeg kleine verbeteringen die nog doorgevoerd kunnen worden volgens hen. Tijdens het rondje opperde Toon van Hoof van Dommelfruit het idee om de tijden van de markt te verruimen, zodat hij eerder kan beginnen met verkopen. Marcel Broekhoff van Broekhoff Stroopwafels ziet graag het bushokje aan het Raadhuisplein nog iets opschuiven, wat iets meer moeite en geld zal kosten. Er is een dag vóór de markt nog hard gewerkt om voor zijn kraam de bushalte te verplaatsen, maar tevergeefs. De ideeën kunnen binnenkort tijdens een evaluatie met de gemeente weer op tafel worden gebracht.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play