Search
Close this search box.

Rotom breidt portefeuille uit door overname Hoza

Rotom Logistic Equipment
Foto: Google Maps

Wat hebben pallets en rolcontainers met elkaar te maken? Rotom Logistic Equipment op Ekkersrijt.

Het Sonse bedrijf Rotom Logistics Equipment, leverancier van pallets en logistieke middelen om goederenstromen op efficiënte wijze te transporteren of op te slaan, neemt rolcontainerfabrikant Hoza Logistic Solutions uit Scheemda over. 100% van de aandelen Hoza zijn nu in handen van Rotom en commercieel directeur van Hoza Klaas Oolders. Dat meldt Transport Online.

Door de overname kan Rotom haar rolcontainers in eigen huis fabriceren, iets wat nu vooral uitbesteedt wordt aan China en Oost Europese landen. Hoza beschikt over een in 2014 opgeleverde productiehal van 22.000 vierkante meter met moderne productiestraat. Levertijden worden hierdoor verkort en kan de highend markt worden bedient. Naast productie verzorgt Hoza ook onderhoud, verhuur en ontwikkeling van producten.

Klaas Oolders: “Wij zijn heel blij met Rotom als nieuwe strategische aandeelhouder. Met hun verkoopkracht in 9 landen zijn wij gezamenlijk in staat onze potentiele klanten beter te bedienen. Daarnaast zien wij belangrijke voordelen in het gezamenlijk uitbouwen van onze service op het gebied van verhuur, reparatie en onderhoud. Tevens zullen wij met onze gezamenlijke volume, synergie weten te bereiken op het gebied van inkoop, ICT, marketing en administratie.”

Door de overname groeit de omzet naar 100 miljoen euro en groeit het aantal werknemers naar 400, waarvan 125 in Nederland.


Lees ook