Ruim 40% van de inwoners doet toch ‘iets’ met carnaval dit jaar

Twee mannen verkleed als baby tijdens de optocht met carnaval in Krutjesgat
Foto: Ons Son en Breugel

Deze carnaval geen optocht, geen sleuteloverdracht, geen gevulde tent en geen bonte verkleedpartijen. Maar desondanks wil een deel van Son en Breugel toch wel ‘iets’ carnavalesks doen dit jaar.

Gisteravond kon Son en Breugel meespelen met Ons Krutjesgat Kwist. De carnavalseditie van Ons Dorp Kwist dat in samenwerking met carnavalsvereniging de Krutjesrapers werd georganiseerd trok 133 teams. Zij namen het op tegen de champions, de oud prinsen Ronald Brekelmans en Arjen Brand. De winst ging uiteindelijk naar team Cv Bokt 4, die een geheel verzorgd VIP arrangement heeft gewonnen voor de zittingsavond.

Vanavond kan Son en Breugel naar de website van carnavalsvereniging Hendig Zat. Met een avondvullende livestream verzorgen zij een amuserende carnavaleske avond met een hapje en een drankje. Ook komen bekende dorpsgenoten nog even voorbij, zoals Menno van Hoek, Harold Richters en misschien zelfs wel de oud prinsen van Krutjesgat. Tijdens de livestream, die op de website van Hendig Zat te volgen is, wordt ook geld opgehaald voor Samenloop Son en Breugel 2022.

Twee voorbeelden hoe Son en Breugel ondanks het afgelasten van de gangbare carnavalsactiviteiten carnaval viert. Uiteindelijk zegt 41% (62 stemmen) van de lezers van Ons Son en Breugel op onze story op Facebook en Instagram iets te doen deze carnaval. 59% (88 stemmen) laat carnaval 2021 aan zich voorbij gaan. Over twee zeken zelf meedoen tijdens Vragen Vrijdag? Volg dan onze stories op Facebook en Instagram.

Post article

Post article