Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruimtegebrek de Bloktempel door populariteit Gentiaan en Sonniuspark

Ruimtegebrek de Bloktempel door populariteit Gentiaan en Sonniuspark
Foto: Ons Son en Breugel

Ouders die hun kinderen les willen laten volgen op basisschool de Bloktempel wordt geadviseerd om na de geboorte de kinderen in te laten schrijven. Ruimtetekort zorgt voor wachtlijsten op de school.

De populariteit van de Gentiaan en Sonniuspark neemt toe. Veel jonge gezinnen verhuizen naar de wijk, waardoor basisschool de Bloktempel nu problemen krijgt met de capaciteit. Wethouder Jan Boersma (CDA) licht toe: “er zijn voor de Bloktempel op dit moment wachtlijsten. De school zit vol. Er wordt gekeken of het verstandig is om of we de capaciteit van de school moeten verhogen of niet.”

De wachtlijsten van de school zijn op dit moment dusdanig, dat ouders geadviseerd zouden worden om zo snel mogelijk hun kinderen aan te melden. Het liefst zelfs al als de kinderen pas geboren zijn. Boersma: “het probleem is nu dat de school voor de kinderen die naar groep 0 moeten vol zit.”

De gemeente is volop in de weer om te kijken hoe de capaciteitsproblemen bij de Bloktempel op korte termijn opgelost kunnen worden. Er wordt onder meer gekeken naar een uitbouw van de in 2015 geopende school of het plaatsen van noodlokalen. “Daar wordt naar gekeken. Het eventueel plaatsen van noodlokalen kan voor het komende schooljaar al. De school heeft gesproken met de buurt over eventuele voorzieningen die getroffen moeten worden. Het is goed dat de buurt daar ook inspraak in heeft.”

Op andere basisscholen in Son en Breugel is op het moment geen probleem met de capaciteit. Scholen in de buurt van de Bloktempel (Sonnewijzer en De Ruimte) hebben genoeg ruimte om de kinderen op te vangen volgens de gemeente. “In den landen gebeurt het dat kinderen van de ene naar de andere school worden verschoven. Daar hebben we geen plannen voor.”

Momenteel is wethouder John Frenken (Dorpsvisie) als portefeuillehouder onderwijs bezig met een plan, die binnenkort duidelijk wordt. Basisschool de Bloktempel was niet bereikbaar voor commentaar.