Zoek
Sluit dit zoekvak.

SBC Seven: de keeper in de spits

Foto: SBC Seven

SBC ‘Seven’ slaagt er niet in om te verrassen tegen nummer 1 Best Vooruit.

Afgelopen zondag is er weer stevig gewerkt aan het negatieve doelsaldo van de Sonnenaeren. Het werd in Best 14 doelpunten tegen 0, en dus ging ‘Seven’ weer met evenveel punten naar huis als dat ze goolen hadden gescoord.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam het team uit Best de overhand, keeper Sjosj (Sjors van Kemenade, red.) deed ook erg zijn best, maar kon niet voorkomen dat er al 3 ballen zijn handen rakelings gepasseerd waren. Vakkundig zaagwerk kon ook niet voorkomen dat deze score in loop van de wedstrijd verder opliep. Onder het genot van een gemoedelijke sfeer kon de score oplopen tot ‘Seven’ tegen 0 in de eerste helft. Hierdoor voelde coach Verhagen zich genoodzaakt om een drastische verandering in de tactiek te doen.

Berry van Aerle wisselde van positie met keeper Sjosj en de voorzitter van de supportersvereniging kreeg ook een leuke rechtshalf positie toegewezen. Echter bleek deze tactiek niet werkend voor de tweede helft en kreeg van Aerle weer evenveel ballen om zijn oren als zijn voorganger die wedstrijd. Ook het zetten van de keeper in de spits gaf niet het gewenste resultaat. Klaarblijkelijk is van Kemenade beter in het krijgen van ballen in zijn eigen doel, dan in dat van de tegenstander.

Het is voor de coach een zeer teleurstellende uitslag, maar toch ziet hij lichtpuntjes: ‘Ja ze zeggen altijd “less is more”, maar bij ons was het vandaag “more is less”. Jammer dat we niet de nodige puntjes konden pakken. Maar gelukkig behouden we wel onze koppositie in de lijst van meest negatieve doelsaldo’s, we nemen weer flink afstand van de nummer 2 en dat is toch wel leuk’ aldus de keuzeheer.

Aan het eind van de wedstrijd kreeg Piotrek (Piotr van Rijssel, red.) nog een geweldig kans, maar deze werd vakkundig weggezwabberd en dus viel er geen eer meer te redden voor ‘Seven’ dat uiteindelijk dus met een ‘double Seven’ tegen nul vertrok uit best. Met deze zwabber wint Piotrek deze week de ZwabberAward. Piotr, gefeliciteerd!

De gouden zaag gaat deze week – wederom – naar onze ouwe zaagkoning Lasse Schone (Rick Elders, red.). Deze award krijgt hij vanwege zijn verdienste als zager tijdens een frontale botsing met een van de tegenspelers. Rick, gefeliciteerd. Door winst van ODC ‘Seven’ tegen Acht 6 zijn de Sonnenaeren hun steady 5e plaats op de ranglijst verloren aan de Boxtelnaren. Hierdoor is overwintering in de Zondag 6e Klasse Reserve onzeker.

Volgende week in de derby tegen Nieuw Woensel 9 zal winst nodig zijn om dit toch te bereiken. Deze bloedstollende wedstrijd zal om 12:00u op het terrein van de Eindhovenaren aanvangen. U bent uiteraard hierbij weer van harte uitgenodigd!