Search
Close this search box.

SBC Seven: de tos gewonnen

SBC ‘Seven’ wint de tos in kraker tegen Beerse Boys ‘Seven’!

Echter bleek dit achteraf niet het enige moment in de wedstrijd waarbij de Sonnenaeren de bal het eerste tikje van de middenstip kon geven. De wedstrijd eindigde in een 1-11 verlies. Dit was natuurlijk een mooie referentie aan de datum waarop de wedstrijd zich afspeelde (1 november). Dit was volgens coach Stijn Verhagen allemaal volgens plan: “Ja kijk als het zo lang goed gaat, moet het een keer mis gaan. Als het mis gaat, moet het natuurlijk wel goed mis gaan, anders hebben lever je maar half werk. Daarnaast ging ons doelsaldo richting een positieve waarde, hier zijn de jongens niet aan gewend, dus daar hebben we meteen maar even wat aan gedaan” aldus de leermeester.

12189310_984174948311540_307501929652815413_o

Aanvankelijk ging de wedstrijd niet heel slecht en na de eerste helft stonden de oranje-zwarten dan ook pas op een 0-3 achterstand. ‘Seven’ was erg sterk in de vele hoekschoppen die ze tegen kregen, en in de counters die daaruit voort vloeide. Echter kon dit niveau niet in de tweede helft worden voortgezet, en de scores escaleerde dan ook al snel de pan uit. Het effectieve aanvallen van Beerse Boys, en vooral het alles behalve effectieve verdedigen van ‘Seven’ zorgde al snel ervoor dat de wedstrijd naar de hand van de mannen uit zowel Oost- West- als Middelbeers werd gezet. Niet alleen de inzet van de Beerse Boys zorgde voor tegendoelpunten, maar ook vedette Berry van Aerle wist er een is zijn eigen netje te schieten. Ook zijn collega Bekkers (Maarten Bekkers, red.) wist dit kunstje te herhalen en op deze manier hebben te Sonnenaeren toch nog best wel wat doelpunten kunnen maken in deze wedstrijd.

12182764_984174771644891_6511544338900569885_o

Ook scheidsrechter, en tevens ex-SBC ‘Sevennaer’, Joost van den Heuvel kon aan deze afloop geen positieve draai meer geven. ‘Ik heb ze echt heel vaak laten aftrappen, maar de score liep daar recht evenredig mee op’ aldus het hoofd van de arbitrage van afgelopen zondag.

Waar ‘Seven’ wel weer goed presteerde afgelopen zondag was de derde helft. Er werd weer de progressieve speelstijl gehandhaafd die u van SBC ‘Seven’ gewend bent. Vooral de coach (Stijn Verhagen, red.) was in deze fase van de wedstrijd een uitblinker. Hij had dermate inzet getoond in de derde helft, dat zijn motoriek hieronder begon te lijden, wat op zijn plaats weer resulteerde in een verzwikte enkel. De medische staf heeft in een persbericht laten weten dat de coach ca vier weken uitgeschakeld zal zijn, echter zal hij zijn aansturende functie vanuit de dug-out kunnen blijven uitoefenen. Nog niet zeker is of de coach mee kan doen aan het team-uitje van 21 november. Beterschap coach!

12185231_984174738311561_1857778992657461754_o

De ZwabberAward van deze week gaat naar Koos (Glenn Kurpershoek, red.)! De middenvelder trachtte een bal op gool te schieten, maar de bal kwam daar niet, evenmin was een landingsplaats op het sportpark überhaupt voor de bal weggelegd.
De gouden zaag gaat deze week naar scheidsrechter Joost van den Heuvel wegens zijn afgezaagde beslissingen en wegens gebrek aan zagen vanuit het Sonse team.

12189472_984174594978242_2019125404284946677_o

De uitslag van deze wedstrijd resulteert voor de Sonnenaeren in handhaving van de 5e plek op de ranglijst. Met een gepaste afstand van 2 punten op ODC ‘Seven’ dat op de 6e plek plaatsneemt. Daarnaast is het gat met de nummer 5 Geldrop 8 slechts 4 punten, alles is dit seizoen nog mogelijk. Volgende week staat er wederom een ‘Clash of the Sevens’ op het programma. Het Sonse team zal hier een uitwedstrijd tegen Braakhuizen ten tonele voeren. Deze wedstrijd zal wederom spannend zijn, gezien het feit dat de 2 teams slechts 2 plekken (en 9 punten) op de ranglijst van elkaar verwijderd zijn. De wedstrijd begint om 12:00u en u bent van alle hartelijk uitgenodigd dit te aanschouwen, tot zondag!